Kamakura en de rest
07 April 2017 | Japan, Tokio
Gisteren zijn wij met de trein naar Kamakura gegaan met overstap mee zo'n 1,5 uur treinen. In Kamakura aan gekomen en eerst maar een bakkers gedaan, daarna lopend naar de bezienswaardigheden o.a. de grote Boedha. Deze Viel tegen in vergelijking met degenerate welke wij in Nara hebben gezien. Verder gewandeld door een nogal toeristisch straatje naar de Hase-deratetempel, deze tempel bevat een elfkoppig Kannon of bodhisavatta van genade. Hier zijn hele mooie Japanse tuinen en vijvers te zien.ook een mooi uitzicht op de zee. Dit is de enige tempel welke wij hier bezocht hebben, wij hebben er genoeg gezien. Weer 1,5 uur terug met de trein een hotdog gegeten en toen even rusten in het hotel.'s avonds zijn wij Japans of tewel Sushi wezen eten in een tentje wat er van buiten heel klein uitziet maar het was binnen heel erg groot met verschillende afdelingen.
De Sushi was heerlijk Ik heb zelf iets extra's besteld maar als Ik eerlijk ben vind Ik die van de Sushi-point lekkerder.
Vanmorgen weer vroeg op en wij op pad naar de vismarkt want daar kan je heerlijk ontbijten,voor sommige tentje stonden de mensen weer in de rij. Eerlijk gezegd vinden wij het niets dus maar met de metro naar Ueno daar koffie met een sandwich gebruikt het was ondertussen 10.00 uur geweest . Op naar het Uenopark voor onze culturele dag maar hier staat de cherry-blossom wel heel erg mooi dus maar weer foto's gemaakt!
Wij hebben hier het museum voor westerse kunst bezocht hier was een tentoonstelling van deense schilders maar de normale
tentoonstelling bevat schilderijen van Vermeer, Anthony van Dijck, Jan Steen, van Ruysdael heel apart om dit in Tokyo te zien.
Daarna naar het national museum van Tokyo want Ja je moet toch wat van de geschiedenis van het land mee krijgen. Ik zal jullie hier mee niet vervelen bij ons komt het nauwelijks meer binnen. Weer terug met de trein naar het hotel waar ik met het end in de bek dit berichtje zit te schrijven. Als er niets spannends meer tussen komt was dit het laatste berichtje. Morgen om 18.30 uur vertrekken wij richting Nederland waar wij zondag om 06.45 uur hopen aan te komen.
Ik wil iedereen bedanken voor de leuke reacties en tot de volgende reis.
Groetjes
Hannie
07 April 2017 - 09:32
Gonnie:
Hannie, blij dat jullie zo'n mooie reis hebben gemaakt, veel gezien en vooral heel vermoeiend volgens mij, maar weer een land gezien die je graag wilde zien. een hele goede reis en tot volgende week.xx -
07 April 2017 - 18:59
Astrid Rentenaar:
Wat weer een ervaringen. Altijd weer jammer daat het voorbij is. Hele goede reis -
10 April 2017 - 15:50
Gerard Van Der Maat:
Hannie,dank je wel voor al je leuke verhalen en welkom thuis.Wij zijn er ook weer en gaan weer over tot de orde van de dag!gr Geer en Emily